Mijn missie, verhalen vertellen, met mensen over hun leven. Het doel; verschillende groepen met elkaar verbinden. Gezicht geven aan mensen waar over gesproken wordt, mensen die over het hoofd gezien worden. (voor mijn volledige Artist Statement klik op deze link). 
Vanuit deze gedachte ben ik met dit project gestart. Na onderzoek en het zien van diverse documentaires over mensen die op latere leeftijd zijn blind gerecht wilde ik graag op zoek naar jonge mensen. Via Bartimeus in Zeist ben ik in contact gekomen met Lisanne. Een meisje van toen 16, inmiddels 17 met een lust voor leven. Maar natuurlijk levert blind zijn ook zijn beperkingen op. Dit is wat het verhaal verteld. Het verhaal van Lisanne. 

Het werd al snel duidelijk dat ik naast haar fotograferen haar ook wilde filmen. haar verhaal is openhartig en persoonlijk. We hebben samen opgetrokken en zijn samen haar verschillende activiteiten gaan bezoeken. 

Dit project is een echt storytelling project geworden waarbij ik naast film ook een presentatie heb gemaakt van portretfoto's. De donkere foto symboliseert het blind zijn. De contouren heb ik op de afdruk verdikt, waardoor je het portret kunt voelen. Net als dat Lisanne dat zou doen. 

Deze reis brengt voor mij een aantal wezenlijke zaken samen, vertellen, fotograferen, filmen en bovenal met mensen in gesprek zijn. Zo een project kost tijd, vertrouwen geven en krijgen. Een aantal beroemde uitspraken van onder andere Robert Capa hebben mij gestimuleerd verder en dieper te gaan. 

"If your pictures are not good enough, you are not close enough." 

Dit heeft geleid tot onderstaand resultaat. Waarbij helaas in de film de muziek niet te horen is, in verband met het niet kunnen verkrijgen van de rechten. Maar als je de muziek van Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain erbij denkt, gecomponeerd door Yann Tiersen. krijg je een goed idee. 

Ben je geïnteresseerd in de film met muziek. Voor privé vertoning kan ik gelukkig wel de film laten zien. Wil je samen met mij een dergelijk project opzetten? Neem dan contact met mij op. 

Vriendelijke groet
Boris Schmidt You may also like

Back to Top